Utöver att laga soppa hade jag också tid att baka en liten kaka att ta med till skolan för att fira början på terminen+slutet på en workshop+min födelsedag. Följde ett grundrecept för sockerkaka utan ägg från Arla men bytte ut smör och mjölk mot veganska alternativ. Jämnade ut måtten lite pga att jag skar till en lite för stor bit margarin.
Kokos till formen
80g mjölkfritt margarin
6dl vetemjöl
4 1/2dl strösocker
4 1/2tsk bakpulver
Några nypor salt
Kanel och kardemumma efter behag
Halv kork vaniljarom
1dl havremjölk
2dl +lite till svart kaffe
- Sätt ugnen på 175°/160° varmluft
- Smörj avlång form variant större. Bröa med kokos. Smält margarinet.
- Blanda torra ingredienser i en bunke, vispa ned övriga ingredienser tills du har en jämn smet.
- Skjuts in i ugnen (nedre delen) i ungefär 45 minuter (min stod i 50-55)
Jag gjorde också en frosting!
60g rumsvarmt margarin
Typ 7dl florsocker
Några skvättar citronsaft
1 paket (175g) vegansk Philadelphia
- Rör ihop margarin och florsocker fluffigt.
- Skvätt i skvättarna citronsaft och rör ned Philadelphian tills jämn konsistens. Jag fick röra något förbannat pga klumpade sig.
Och det var det! Hade frostingen för sig så att man fick ta efter behag, och så fanns det valnötter till också. Lyckat! Kakan var riktigt saftig när jag provade en bit efter den svalnat, och dagen efter hade det en väldigt vanlig sockerkakekonsistens. Kunde nog haft i lite mer citron i frostingen. Uppskattades av alla som åt! 10/10 mysig stämning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar