Häromveckan gjorde jag en röd curry, men det var verkligen bara ett gäng grönsaker och låtsaskyckling från Hälsans Kök i färdig sås från Coop, så inte mycket att säga om det. I tisdags gjorde jag däremot en låtsaskycklingsoppa baserat på detta recept, men i vanlig ordning med vissa modifikationer baserat på vad jag hade hemma.
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 paket låtsaskyckling
- 1/2 liten purjolök
- 3 stjälkar selleri
- 1 1/2 morot
- 1/3 liten chili
- ~2 liter buljong
- En skvätt ättika
- 3-4 blad svartkål
- Salt och peppar
- 1 paket persilja
- Stek lök och vitlök i valfritt matfett. När löken är genomskinlig, lägg i tinad låtsaskyckling och stek tills den får lite färg på bägge sidor.
- Skär purjolök och selleri, tärna moroten, hacka chilin i små bitar. I med dessa i grytan och stek i ytterligare någon minut.
- Häll i sådär två liter buljong (jag använde en ruta grönsaksbuljong och en liten fyrkant Kub Or) och en liten skätt ättika. Koka upp.
- När det kokat så länge att moroten är halvmjuk, hacka svartkålen och lägg. Fortsätta koka tills den mjuknat.
- Salta och peppra efter behag. Hacka persilja fint och rör ned.
Var genuint SVINGOTT. Hade i jättelite dragon och åt med näringsjäst och knäckebröd med senap och låtsasskinka. 10/10 middag. Under veckans gång fyllde jag på med mer låtsaskyckling efter behov, vilket fick den att räcka längre (självklart).
Den här veckan satsar jag på sommarrullar med grönsaker och tofu med någon slags misosås, kanske. Alternativt bara en skål misosoppa till. Veckan efter det (eller när rispappret tar slut) blir det laxbiffar. Gott, gott, gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar