1-2 msk olivolja
1/2 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 morot
5-6 blad svartkål
~1 tsk oregano
~1/5 tsk dragon
1 kub umamibuljong och 1/2 grönsaksbuljong
Kanske typ 1l vatten
Salt
1tsk honung
>1 skruvkapsyl ättika
1 chorizo per person (stekta i valfritt matfett, jag använde smör)
180g creme fraiche
(Det är blir väl ungefär 3-5 portioner.)
- Värm upp oljan i stor kastrull. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek på medelvärme tills löken är genomskinlig.
- Riv moroten och skär svartkålen i så små bitar som möjligt. Tillsätt morot, svartkål, oregano och dragon till löken m.m. och rör om. Låt stå ytterligare någon minut.
- Koka upp vatten och blanda ut buljongtärningarna. Häll i kastrullen och rör om. Smaka av och tillsätt salt efter behov. Låt koka upp, blanda sedan i honung och ättika. Dra ner på strax under medelvärme och låt stå i sådär 5 minuter.
- Värm upp matfett i stekpanna. Skär chorizon i mynt. Stek på medelvärme eller strax över.
- Stäng av värmen och blanda i creme fraichen. Låt stå medan chorizon steks klart.
Serveras alltså som en skål med soppa med några bitar chorizo islängda. Har tidigare lagat någonting liknande men mixade då soppan!! Fungerade mycket, mycket fint. Det receptet har jag någonstans hemma hos mina föräldrar - ska försöka komma ihåg att leta upp det nästa gång jag är där.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar