fredag 15 mars 2024

Bönröra

 Hallå hej! Har inte ätit så många spännande middagar på senaste, eller bakat något. Har gjort lite olika varianter på brothy beans mest pga enkelt och gott och varmt (på söndag ska jag göra med fänkål och pasta och med sparris på toppen), men har nu också lagt till BÖNRÖRA på min lista över mycket enkla och mycket goda måltider. Om det får räknas som en måltid. Idag gjorde jag såhär:

  • 1 kartong bönor (jag använde stora vita, cannellini också mycket gott)
  • Större delen av en liten spinkig chilli
  • Två klyftor vitlök
  • Fyra sparris (medeltjocka)
  • Typ 1/4 rödlök (stor)
  • Klick smör
  • En näve spenat 
  • Redig skvätt citronsaft (färsk hade nog varit godare, kanske då en halv citron)
  • Redigt med salt och svartpeppar
  • Hade i dragon men tror godare med typ färsk basilika elr oregano

1.Skölj bönorna. Koka upp vatten. Salta vatten.
2.Hacka vitlök och chilli fint, skär sparrisen i typ 5-10mm långa bitar.
3.Smör i panna. I med bönorna i vattnet och vitlök+chilli+sparris i pannan typ samtidigt. Kanske sistnämnda lite tidigare. Bägge ska tillagas i sådär 5-7 minuter.
4.Hacka rödlök fint och spenat i halvsmå bitar. Om färska örter, hacka.
5.Durkslaga bönorna och skölj med kallt vatten en stund. Vitlöken m.m kan chilla lite vid sidan om medan du saltar+pepprar+citronsaftar+tillsätter eventuella örter till bönorna, sedan mosar ihop alltet med gaffel.
6.När ordentligt blandat, veva ner spenat och rödlök. Efter det, veva ner vitlöken m.m. Smaka av och tillsätt ytterligare salt/peppar/örter/citronsaft. Klart!!!!!!!!!

Jag har ätit på knäckebröd (och till frukost på knäckebröd med kokt ägg OCH kaviar på toppen, och det var svingott. Fast då hade jag inte i så mycket i röran, bara rödlök och citron, tror jag) men tror skulle vara gott som dipp eller på trekant rostat bröd till förrätt eller med typ matvete och en redig sallad. Eller till palt eller i tunnbrödsrulle med sallad eller...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar